BAS SMIT HAALT MEGABEDRAG OP VOOR PRINSES MÁXIMA CENTRUM MET UIT DE HAND GELOPEN GRAP

aa7

En dat allemaal… met zijn vrolijke gezicht.

BAS OP JE BUIK

Bas heeft met zijn humor en entertainende Instagram-posts de afgelopen jaren een enorm aantal volgers op Instagram verzameld. Eén van de vaste ‘rubrieken’ op zijn account is de outfit-scan (‘een Bas Smitje doen’), waarbij Bas iemands outfit van top tot teen filmt en bespreekt. Lifestylemerk RUMAG besloot daarop in te haken en hetzelfde te doen bij een medewerker die voor de gelegenheid een T-shirt met het hoofd van Bas erop aantrok.

WINST VOLLEDIG GEDONEERD

Het T-shirt bleek een hit: de aanvragen stroomden binnen en de ene na de andere BN’er werd gespot met het shirt. Maar, zo vond Bas, daar konden RUMAG en hij niet aan verdienen. En dus liet hij weten dat de volledige winst van de twintig euro kostende shirts (tien euro per shirt) gedoneerd zou worden aan het onlangs geopende centrum voor kinderkanker in Utrecht. Jada (2), het nichtje van Bas en Nicolette, en het dochtertje van stylist Chantal Bles en voormalig Formule 1-coureur Robert Doornbos, wordt daar momenteel behandeld aan een niertumor.

AQUARIUMDROOM

Inmiddels is er al een enorm bedrag opgehaald met de Bas-shirts. De bekende weldoener laat op Instagram weten dat het grote aquarium waar ze in het centrum al een tijdje van dromen – ‘zodat de strijdertjes fijne afleiding hebben rondom hun behandelingen’ – in aantocht is. Dankzij de T-shirtactie staat er binnenkort een enorm aquarium van ruim 1300 liter in het ziekenhuis. ‘Het aquarium dat lijkt op die van de foto kost € 20.000, dus we mogen trots zijn met elkaar’, schrijft Bas bij zijn post waarop een vergelijkbaar vissenverblijf te zien is. Van het opgehaalde bedrag kan het aquarium de komende twee jaar ook worden onderhouden.

‘WE GAAN KEIHARD DOOR!’

Volgens Bas is het aquarium pas het begin. ‘We hebben al veel meer geld, maar er zijn nog veel meer dingen nodig in het Prinses Máxima Centrum, dus blijf alsjeblieft shirts kopen. Want we gaan keihard door!’

 

Geef een reactie

*