Op Cuba vermiste Anouk van Luijk gevonden en herenigd met ouders

ab4

Anouk (19) was sinds zaterdag vermist. Ze maakt het nu naar omstandigheden goed, zegt het ministerie. Haar ouders zijn bij haar. Zij waren vandaag in allerijl naar Cubagevlogen

Een medewerker van de Nederlandse ambassade was aanwezig toen Anouk haar ouders weer ontmoette. Een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken zegt blij te zijn ‘met de goede afloop’. Hij bedankt de Cubaanse autoriteiten voor de inspanningen om haar weer terug te vinden.

Kliniek

Waar en hoe Anouk is gevonden, is nog niet helemaal duidelijk. Ze zou in een kliniek in hoofdstad Havana verblijven. Anouk gebruikte medicijnen tegen psychoses.

De jonge vrouw reisde op 7 juli af naar het Caribisch eiland. Zaterdag zou ze terugvliegen naar Nederland, maar ze kwam nooit aan. Haar familie had voor het laatste contact met haar op 21 juli. Toen vertelde ze dat ze haar bankkaart verloren had, sinds woensdag 18 juli geen geld meer had en dat ze zich ziek voelde.

Op het eiland was een uitgebreid onderzoek gestart naar aanknopingspunten rondom de vermissing. Reisorganisaties en diverse lokale autoriteiten werden geraadpleegd voor informatie over waar Anouk zich zou kunnen bevinden.

‘Wat een zegen’

Op sociale media is er vol opluchting gereageerd op de hereniging van Anouk en haar ouders. ,,Wat een zegen om je kind weer te vinden! Het meest kostbare wat je hebt”, klinkt het op de Facebookpagina van de vader van de jonge vrouw. ,,Wat een opluchting voor alle betrokkenen!”, reageert iemand anders.

Toen de vader van Anouk een bericht plaatste waarin hij aangaf dat zijn dochter vermist was, regende het steunbetuigingen. Niet alleen vanuit Nederland, maar ook uit Cuba. ,,Wij komen uit Havana, laat het weten als we iets kunnen doen”, reageert een Cubaan. Andere mensen probeerden massaal contact op te nemen met bekenden op het Caribische eilan .

Geef een reactie

*