Covid-19: het dragen van gezichtsmaskers verplicht vanaf dinsdag

MASQUES00

Het dragen van gezichtsmaskers is deze dinsdag verplicht voor alle mensen die gemachtigd zijn om buiten hun huis te verhuizen, maakten de autoriteiten maandag bekend.
Deze maatregel is genomen als onderdeel van de inspanningen om de verspreiding van het nieuwe coronavirus te stoppen, in overeenstemming met de hoge instructies van HM Koning Mohammed VI met betrekking tot het waarborgen van de nodige maatregelen om de burgers tegen een redelijke prijs en op basis van een artikel gezichtsmaskers te bieden. 3 van wetsdecreet nr. 2.20.292, zei een gezamenlijke verklaring van de ministeries van Binnenlandse Zaken, Volksgezondheid, Economie en Industrie.

Om ervoor te zorgen dat deze maskers in voldoende hoeveelheden beschikbaar zijn, en als onderdeel van de uitvoering van de hoge koninklijke instructies, hebben de overheidsinstanties verschillende nationale fabrikanten gemobiliseerd om deze maskers op de nationale markt te leveren, merkte de bron op en voegde eraan toe dat hun verkoop prijs is 80 centimes per eenheid dankzij de steun van het Special Fund for the Management of the Covid-19 Pandemic.

In dit verband zijn alle nodige maatregelen genomen om de verkoop van gezichtsmaskers in alle plaatselijke winkels te verzekeren, aldus de bron.

Het dragen van een gezichtsmasker is een plicht en een verplichting en elke overtreder is onderworpen aan de sancties die zijn neergelegd in artikel 4 van wetsbesluit nr. 2.20.292, dat voorziet in een gevangenisstraf van één tot drie maanden of / en een boete tussen 300 en 1.300 DH.

Geef een reactie

*