De internationale pers prijst het verplichte dragen van slabbetjes bij de Marokkaanse bevolking

92363659_547088652607430_7351628016562208768_n

De internationale pers blijft de strijd prijzen die het koninkrijk Marokko voert om de evolutie van de epidemie tot een pandemie te voorkomen en de Covid-19 permanent te verlichten.

Dit is het geval met de elektronische site (francetvinfo) die herinnerde aan de verschillende genomen maatregelen en de nadruk legde op het verplicht dragen van slabbetjes aan alle bevolkingsgroepen die gemachtigd zijn om hun huis te verlaten in het geval van extreme noodzaak. dit verplichte dragen van slabbetjes algemeen voor iedereen gaat gepaard met een straf van 300 en 1300 dirhams naast een gevangenisstraf van 1 tot 3 maanden. Maar de Marokkaanse staat vroeg de textielfabrikanten om de productie van deze maskers te verhogen van 2,5 miljoen tot meer dan 3,5 miljoen om op kruissnelheid meer dan 5 miljoen flappen per dag te bereiken. Deze maskers die voldoen aan de wereldwijde gezondheidsveiligheidsnormen worden verkocht in bijna 70.000 verkooppunten, meldt de Franse site. En bovendien worden deze flappen verkocht tegen betaalbare prijzen van 0,80 cent en dit dankzij de subsidie ​​van de Marokkaanse regering die al, onder de hoge koninklijke instructies, een speciaal fonds had opgericht ter bestrijding van de verspreiding van Covid -19 en om de sociale en economische impact ervan te compenseren.

Daarnaast geven de Marokkaanse media dagelijks uitleg aan burgers in het Arabisch, Berbers en Frans voor een effectief en efficiënt gebruik van het slabbetje, zonder te falen dat het gebruik van het slabbetje voor een paar uur strikt persoonlijk is.

Deze omvangrijke communicatieoperatie gaat door (francetvinfo) en betreft alle maatregelen die door de bevoegde Marokkaanse autoriteiten zijn getroffen, of het nu gaat om isolatie, sanitaire opsluiting en maatregelen betreffende de financiële steun van werkgevers en werknemers naast levende burgers met een laag, onregelmatig of onzeker inkomen in het kader van deze wereldwijde crisis.

De Franse site insinueert dat de westerse mogendheden, meer ontwikkeld dan Marokko, in de voetsporen van het koninkrijk Marokko moeten treden, dat voortdurend inzet, voorzichtigheid en waakzaamheid toont onder de hoge aanbevelingen van koning Mohammed VI, die deze ramp de eerste prioriteit verleent, evenals haar sociale en economische gevolgen.

Bijgevoegd vindt u het artikel van francetvinfo.

https://www.francetvinfo.fr/sante/maladie/coronavirus/coronavirus-au-maroc-le-port-du-masque-est-desormais-obligatoire-pour-tous_3883643.html

Geef een reactie

*