Koning Mohammed VI Koning Chairs Opening van het Parlement

IMG-20191011-WA0018

Koning Mohammed VI, vergezeld door kroonprins Moulay El Hassan en prins Moulay Rachid, was vrijdag voorzitter van de opening van de eerste zitting van het vierde wetgevingsjaar van de tiende zittingsperiode.
Bij zijn aankomst op het hoofdkwartier van het parlement groette de koning, vergezeld door kroonprins Moulay El Hassan en prins Moulay Rachid, de nationale vlag terwijl het volkslied speelde, en besprak hij een detachement van de Koninklijke Garde die de onderscheidingen betaalde.

De Soeverein werd vervolgens begroet door Habib El Malki, voorzitter van het Huis van Afgevaardigden, Abdelhakim Benchamach, voorzitter van het Huis van adviseurs, Mohammed Yacoubi, Wali van de regio Rabat-Sale-Kénitra, gouverneur van de prefectuur Rabat en de secretarissen-generaal van de twee parlementsgebouwen.

de koning ging daarna naar de officiële tribune van het Parlement en hield, nadat de koranverzen waren gelezen, een toespraak voor de leden van beide parlementsgebouwen.

Vervolgens ontving koning Mohammed VI, vergezeld door kroonprins Moulay El Hassan en prins Moulay Rachid, Habib El Malki, die aan de Soeverein het rapport presenteerde over de activiteiten van het Huis van Afgevaardigden in de afgelopen 20 jaar en die met betrekking tot de 2016- Midden-wetgevende macht 2021 en de wetgevingsjaren 2018-2019, evenals verschillende huispublicaties.

de koning ontving ook Abdelhakim Benchamach, die aan de Soeverein verschillende publicaties presenteerde met betrekking tot de activiteiten van het Huis van adviseurs voor het wetgevingsjaar 2018-2019.

De soeverein ontving ook Mustapha Ramid, staatssecretaris voor mensenrechten en betrekkingen met het Parlement, die HM de koning het rapport voorlegde over regeringsmaatregelen in zijn betrekkingen met het parlement voor het derde wetgevende jaar van de tiende zittingsperiode.

de koning voorzag toen een receptie ter ere van de leden van het Huis van Afgevaardigden en Adviseurs ter gelegenheid van de opening van de eerste zitting van het vierde zittingsjaar van de 10de zittingsperiode.

Geef een reactie

*