Region Souss-Massa: König Mohammed VI. Gibt den INDH-Programmen starke Impulse und gibt der Jugend Priorität

argana1-504x300

Koning Mohammed VI ingehuldigd, op woensdag in de gemeente Ait Melloul (prefectuur van Inezgane-Aït Melloul), het jeugdplatform “Argana” voor luisteren en begeleiding, waardoor een sterke impuls werd gegeven aan de programma’s van het Nationaal Initiatief voor Menselijke Ontwikkeling (INDH ), die zich in de derde fase bevindt.
Dit project, uitgevoerd in het kader van programma III van de INDH “Verbetering van het inkomen en de economische insluiting van jongeren”, getuigt van de bijzondere interesse van de Soeverein bij de ontwikkeling van jongeren en zijn bereidheid om hen te voorzien van een verscheidenheid aan hulpmiddelen die om een ​​geest van initiatief en ondernemerschap te stimuleren en hen een betere sociaal-economische integratie te garanderen.

Het zal jongeren in de regio Souss-Massa in staat stellen optimaal te profiteren van het “Geïntegreerde programma voor ondersteuning en financiering van ondernemingen”, dat is opgesteld in overeenstemming met de Royal High Guidelines en een aantal maatregelen omvat om te beheersen en te overwinnen de moeilijkheden die de toegang tot financiering voor jonge projecthouders en zeer kleine en kleine ondernemingen belemmeren.

Jeugdplatform “Argana” voor luisteren en begeleiding, ter waarde van bijna 7 miljoen dirhams, huizenontvangst, ondernemerschap, werkgelegenheid en luisterruimtes, een auditorium, workshops, een mediatheek, een sporthal en een mini-voetbalveld.

Dit platform, dat een ontmoetingsplaats is voor de verschillende spelers die betrokken zijn bij de integratie van jongeren en een antwoord op de verwachtingen van jongeren die op zoek zijn naar werk, heeft als doel de toegang van mensen tot informatie over de arbeidsmarkt te vergemakkelijken en aan te moedigen om hun eigen bedrijf op te zetten.

Deze ruimte zal worden begeleid door teams die gespecialiseerd zijn in het oriënteren, luisteren en begeleiden van de begunstigden bij het ontwerpen van hun professionele projecten.

Naast het jeugdplatform “Argana” voor luisteren en begeleiding, is de regio Souss-Massa ook getuige geweest van de oprichting, op het niveau van de prefectuur Agadir – Ida Outanane, van de culturele ruimte “Dar Momkin” in de wijk Lagouira, en die van de “Les etoiles du Souss” in de wijk El Farah, in het kader van het Nationaal initiatief voor menselijke ontwikkeling.

“Dar Momkin”, waarvoor een budget van bijna 6,7 ​​miljard dirhams nodig was, is een nieuwe ruimte om jongeren van 18 tot 28 jaar te ondersteunen die willen verbeteren en nieuwe vaardigheden willen leren.

Door middel van activiteiten op het gebied van lezen, schrijven, theater, muziek en video wil de ruimte kritisch denken, creativiteit, samenwerking, communicatie, openheid voor anderen en burgerschapswaarden bij de begunstigden bevorderen.

Wat betreft “Les etoiles du Souss”, het is het derde centrum in zijn soort geïnitieerd door de Ali Zaoua Foundation, na dat van Casablanca (Les etoiles de Sidi Moumen) en Tanger (Les etoiles du Detroit).

Een plaats van leren, ontdekken, delen en ook van expressie, “Les etoiles du Souss”, die momenteel 240 ingeschreven studenten (53 pc zijn meisjes) in de leeftijd tussen 6 en 28 jaar oud, biedt cursussen in theater, beeldende kunst, dans, muziek en vreemde talen, verzorgd door 13 leraren.

Bij deze gelegenheid overhandigde HM de koning achtentwintig minibussen, waaronder 26 voor schoolvervoer en twee voor het vervoer van sporters, aan de voorzitters van gemeenten en begunstigde verenigingen onder de prefectuur Agadir Ida-Outanane. Deze minibussen, verworven in het kader van de INDH, zullen helpen om de schoolomstandigheden te verbeteren, schooluitval onder leerlingen in landelijke doelgebieden te bestrijden en sportactiviteiten te bevorderen.

Al deze projecten maken deel uit van de derde fase van de INDH (2019-2023), die een budget van 18 miljard dirhams mobiliseert en vooral gericht is op het behoud van de waardigheid van burgers en het verbeteren van hun levensomstandigheden en de ontwikkeling van menselijk kapitaal, in overeenstemming met het momentum dat het initiatief heeft gegenereerd sinds 2005, het jaar waarin het werd gelanceerd.

Deze derde fase draait om vier hoofdprogramma’s, namelijk de vermindering van tekorten in infrastructuur en basisdiensten, steun voor mensen in precaire situaties, verbetering van het inkomen en de economische insluiting van jongeren en de ontwikkeling van het menselijk kapitaal van opkomende generaties.

Geef een reactie

*