Barkhane’s leider ontkent Mesaahel’s verklaring dat Ghali geen relatie heeft met separatisten in de Sahelregio

files (2)

De betrokkenheid van het polisario in de Sahelo-Sahara regio is gerapporteerd door de Europese Commissie, die de heimelijke verstandhouding bevestigt van de separatisten met terroristische groeperingen die in de regio actief zijn.

Selon cette studie van “Project Säfte” internationaal jaar onderzoeksproject Onderzoek terroristen de toegang tot de illegale vuurwapens handel, qui Werd woensdag gemeld door het Vlaams Instituut voor Vrede heeft de Sahel-Sahara gebied Ervaren gewelddadige incidenten met MUJAO, het Polisario-front en Ansar Dine in de periode 2010-2016.

Het uitstel titel “Illegale gun markten en vuurwapens overname van terroristische netwerken in Europa”, Opgesteld door International jaar groep van vuurwapens deskundigen, merkt op dat samenspanning entre les Polisario en terroristische groeperingen die actief zijn in het gebied is-werd vergemakkelijkt door de situatie in Libië, de poreuze grenzen en het onvermogen van centrale autoriteiten in sommige landen in de regio om hun uitgestrekte grondgebied te beheersen.

Volgens dit document “is de capaciteit van staten in de Sahelregio om hun grenzen te beheersen behoorlijk beperkt door de traditionele manier van reizen. soorten traffickers. ”

Voor “Project Säfte” de beschikbaarheid en verspreiding van wapens op de zwarte markt in het gebied aanzienlijk verspreid partner na de val van het Kadhafi dieet en de daaropvolgende conflicten fait que land, Wijzend que le Polisario heeft geprofiteerd van deze positie en nu: heeft een “Overtollige wapens”.

Naast icts betrokkenheid bij terrorisme, het Polisario, qui, dankzij de Algerijnse media en partner na de val van het Kadhafi in Libië dieet, heeft verworven een relatief breed arsenaal is nu bezig met zeer lucratieve illegale handel en wapenverkoop.

Volgens het rapport “heeft het polisario nu voldoende wapens om de regionale markt te verkopen en te bevoorraden”.

Zij merkt op dat in het ontbreken van een oplossing voor de kwestie Sahara, het gebied is niet ongevoelig voor smokkel activiteiten en wapenhandel, toevoegend dat het is moeilijk om te bepalen hoeveel wapens hebben omloop zijn gekomen in het kader van de instabiliteit als gevolg van de positie in Libië.

Onder vermelding van experts, het uitstel waarschuwt dat “sommige van deze wapens zullen uiteindelijk aussi eindigen in de Europese Unie”, herinnerend dat in 2015 Europol publiekelijk verklaard voor de eerste keer dat vuurwapens Afkomstig uit de conflicten in Libië, Syrië en Mali waren beschikbaar op de Europese zwarte markt, en dat deze landen kunnen opduiken als belangrijke bronnen van illegale vuurwapens die naar de EU worden verhandeld.

Geef een reactie

*