Noord-Korea zet Trump weer voor joker: bouwt gewoon verder aan rakettenarsenaal

trumpkim

Een heel nieuw type langeafstandsraketten wordt momenteel ontwikkeld door Noord-Korea. Voor zover men al van plan was om te stoppen met het agressieve anti-Amerikabeleid en dat vastlegde in de Singaporedeal met Trump, lijkt dat nu fata morgana.

De Amerikaanse president Trump staat weer eens voor paal. Nee, niet vanwege een malle tweet of een genant verhaal over een pornoster die hij zou hebben afgekocht. Maar vanwege iets dat hij gevierd heeft als een klinkend succes: de zogenaamde denuclearisatie van Noord-Korea. Het land zou stoppen met de langeafstandsraketten en de kernwapens, weet u nog? Dat was althans wat het Witte Huis de wereld voorhield. Maar in de praktijk komt er allemaal maar bitter weinig van terecht. Sterker nog: Pyongyang gaat gewoon door met het ontwikkelen van oorlogstuig dat potentieel doden zou kunnen veroorzaken aan de westkust van de Verenigde Staten.

Nogal een oepsie voor Trump, dus:

“Er zijn aanwijzingen dat Noord-Korea bezig is met de bouw van nieuwe langeafstandsraketten. Dat gebeurt in dezelfde fabriek waar het Aziatische land zijn eerste ballistische raketten fabriceerde die het vasteland van de Verenigde Staten kunnen bereiken, melden Amerikaanse inlichtingendiensten aan The Washington Post.

Op onder meer recente satellietfoto’s zouden vrachtwagens te zien zijn die van en naar de fabriek rijden in Sanumdong, in de buurt van Pyongyang. Ook zou blijken dat het Noord-Koreaanse regime ten minste één langeafstandsrakett probeert te bouwen.”

Ik ben heel benieuwd hoe meneer Make North Korea America Great Again deze nu weer zal uitleggen. Zal hij gaan voor het ‘fake news‘-excuus? Of zal hij de berichtgeving in de Postgewoon straal negeren? Kies maar!

 

Geef een reactie

*