Oujda, hoofdstad van de oostelijke regio van Marokko, zet zich in voor de waardering van immaterieel kapitaal

aio

Veel mensen geloven dat de immigrant slechts een last is die bijdraagt ​​aan het sociaal-economische tekort van het gastland of het doorvoerland en het verergert. maar dergelijke vrees is slechts een ontoelaatbare afwijking. De waarheid is heel anders. De immigrant is een potentieel met een hoge toegevoegde waarde dat kan bijdragen aan de algemene en duurzame ontwikkeling van het gastland, op voorwaarde dat het de integratie ervan vergemakkelijkt. Zoals opgemerkt door Abdenbi Bioui, voorzitter van de Eastern Region Council, die verklaart dat Marokko groot belang heeft gehecht aan de kwestie van immigratie als onderdeel van het initiatief van Zijne Majesteit Koning Mohammed VI betreffende de regularisatie van de situatie van immigranten in Marokko; een welkom initiatief in de vier hoeken van de wereld. de oostelijke regio, zo vervolgt hij, is geïnteresseerd in deze kwestie van immigratie en het is in deze context dat de regio de thuisbasis is van dit internationale evenement, en beweert dat de regio geen enkele inspanning hoeft te leveren om bij te dragen aan een activiteit, zelfs om dit probleem te beheersen. globalisering en preoccupatie van de mensheid.
In deze impuls zal de stad Oujda, het toegangspunt voor duizenden Sub-Sahara-immigranten uit Afrika en Azië, gastheer zijn op 28 en 29 september 2018, het eerste internationale forum, gelanceerd onder het teken “immigratie en valorisatie van immaterieel kapitaal”. . ”

Dit internationale evenement, georganiseerd door het Intangible Capital Centre in samenwerking met de Eastern Regional Council, is bedoeld als een ontmoetingsplaats voor intellectuele en academische actoren, verenigingen, politici, advocaten en economische operatoren om ideeën uit te wisselen en kwesties te bespreken. over verschillende kwesties met betrekking tot het onderwerp immaterieel kapitaal om de cultuur van immateriële investeringen in de context van immigratie te populariseren.

Veel immigranten die hun situatie in Marokko hebben geregulariseerd, hebben zelfs succesvolle projecten gecreëerd die banen en rijkdom genereren.

Dit internationale evenement, ondersteund door een visie met een menselijke dimensie, zal worden geleid door imminente experts van over de hele wereld.

Geef een reactie

*